SAP BusinessObjects

Kontakt oss om
SAP BusinessObjects

SAP BusinessObjects, SAP BusinessObjects BI, BO eller BOBJ. SAP er flinke til å endre navn på produktene og modulene sine.
Men en ting skal de ha, SAP BusinessObjects er en komplett suite av BI verktøy, spekket med muligheter.

Det vi liker aller best med SAP BusinessObjects er det semantiske laget man kan lage på toppen av en databasen, såkalte univers.
Når et univers er utviklet, kan man ganske enkelt lage rapporter (Web Intelligence) i høy hastighet i portalen Infoview.
Ikke lag for store og komplekse univers (“Galakser”), det er både vanskelig å bruke og ikke minst tungt å forvalte.
Har man behov for å få data rett inn i Excel eller PowerPoint dokumenter, f. eks på hvert fredagsmøte el., da benytter man SAP LiveOffice. Utvikling av “pixel-perfect” rapporter gjøres i SAP Crystal reports. Noe høy brukerterskel, men med en god grafmotor.

Dashboard har blitt laget i SAP Xcelsius siden 2004. Modulen er flashbasert og dermed døende produkt. Funksjonalitet i Xcelsius vil bli å finne i SAP Design Studio. Dette er et dashboard verktøy som er utviklet for å passe på en mobil eller iPad i tillegg til skjerm.
SAP Explorer, som tidligere het PoleStar, vil få en arvtager i SAP Lumira.

Dataintegrasjon eller ETL utføres med BODI (gammelt navn) eller BODS (BusinessObjects Data Services). Verktøyet kan vel sies å få jobben gjort og vurderer man SAP HANA da er BODS eneste mulighet (enn så lenge).

Selv med hyppige navnendringer, en del irriterende småbugs ved oppgraderinger og en til dels kompleks lisensstruktur, vil SAPs BI plattform dekke de aller fleste behov. Det finnes muligheter til å forhåndskjøre rapporter, sende på mail og lagre som PDF/Excel, sikkerhet på flere nivå (tilgang til rapporter og data). Overvåkning av hvem som bruker hva, hvilke rapporter blir brukt/ikke brukt, lage egne rapporter, listen er lang.

Sherpas konsulenter har jobbet med SAP BusinessObjects og Infoview siden 90-tallet. Vi har prøvd ut og virkelig testet plattformens grenser og muligheter.

Vi kan hjelpe deg med SAP BusinessObjects

[recaptcha]

Vi kontakter deg så snart
vi kan!

Ha en fin dag!

Oops! Vi sliter litt med skjemaet, akkurat nå. Prøv å ring eller mail oss.