Microsoft BI

Kontakt oss om
Microsoft BI

Microsoft Business Intelligence har i alle år fokusert på at Excel skal være sluttbrukerens eneste verktøy. Med innføringen av ad-on for analytics i Excel og Power BI, begynner vi i Sherpa å si oss enig i at dette kan fungere, for en ren sluttbruker altså.

I Sherpa Consulting har vi jobbet med Microsoft BI siden nittitallet. Lagret data på Microsoft SQL Server, lastet data med både Microsoft DTS (Data Transformation Services) og Microsoft SSIS (SQL Server Integration Services), og utviklet kuber i Microsoft Analysis Services. Rapporter har vi stort sett laget ved hjelp av Microsoft SSRS (SQL Server Reporting Services).

Men der Microsoft nå virkelig har meldt seg på er ved å tilby en komplett skybasert plattform med Microsoft Office 365 og Windows Azure. Dette liker vi i Sherpa godt! Og Microsoft har tatt enda flere steg vi liker, f.eks med Cortana eller Microsoft Cortana Analytics Suite som er det hele og fulle navnet. Cortana er egentlig bare en elektronisk hjelper på lik linje som Google Now og Siri fra Apple.

 

Cortana Intelligence Suite

 

Med Azure har Microsoft samle både Business Intelligence og Big Data på et sted, i skyen. Og skyløsninger er fremtiden enten vi liker det eller ikke, og vi liker det
Gartner plasserte Microsoft som ledende i sin kvadrant innen “BI og Analytics Platform” i 2016. Vi i Sherpa skjønner hvorfor, men håper samtidig på en litt enklere og oversiktlig lisensmodell spesielt og kostnadsoversikt i skyen generelt.

Vi kan hjelpe deg med Microsoft BI

[recaptcha]

Vi kontakter deg så snart
vi kan!

Ha en fin dag!

Oops! Vi sliter litt med skjemaet, akkurat nå. Prøv å ring eller mail oss.