Cloudera Hadoop

Kontakt oss om
Cloudera Hadoop

“Cloudera the fast, easy and secure Hadoop distribution.”

Skal du bygge en moderne data-/informasjonsplattform, så kommer du ikke utenom Hadoop som en viktig komponent.

Cloudera Hadoop er basert på Apache Hadoop, som er åpen kildekode og et rammeverk for distribuert lagring, prosessering og analyse av data:

Distribuert – plattformen utgjør flere noder koblet sammen i en klynge, men for brukeren ser det ut som en stor server.

Skalerbar – For å utvide kapasiteten på plattformen så legges det til en eller flere nye datanoder. Dette kan gjøres uten nedetid. Største kjente klynge har over 60 000 noder.

Lagring og prosessering – Hadoop har lagring og prosessering på samme plattform, slik at skalering øker både lagrings- og prosesseringskapasitet.

Open source – Det er Apache Software Foundation som administrerer Hadoop prosjektet. Hadoop og tilhørende økosystem er blant Apache prosjekten som utvikler seg hurtigst med oppdateringer og nye innovative prosjekter og komponenter. Dette gjør brukere av Hadoop skodd til å adoptere ny produksjonsklar teknologi mye raskere enn dem som er bundet til proprietær software.

Utbyttbare komponenter – Hadoop er et modulært økosystem. I dette ligger at man har lite avhengighet på tvers av komponenter og det er dermed enkelt å ta i bruk nye og innovativ teknologi.

Feil-tolerant – plattformen er designet for at hardware skal feile, og med optimalt design har den ingen «single-point-of-failure». Man vil ikke oppleve nedetid selv om en eller flere noder feiler. Utbytting av hardwarekomponenter skjer uten nedetid.

Sikkert – Cloudera Enterprise er, som den eneste kommersielle distributøren av Hadoop, fullt PCI (Payment Card Standards) sertifisert på datasikkerhet standarder.

Figuren under viser hva en Cloudera Hadoop distribusjon inneholder.

Cloudera Enterprise Hub komponenter.

Lyst til å prøve Cloudera?

Les mer om Cloudera på cloudera.com.

Vi kan hjelpe deg med Cloudera Hadoop

Trenger du et verktøy for å analysere og tolke bedriftens data? Våre konsulenter kan verktøyet QlikView — ta kontakt med oss via skjemaet under.

[recaptcha]

Vi kontakter deg så snart
vi kan!

Ha en fin dag!

Oops! Vi sliter litt med skjemaet, akkurat nå. Prøv å ring eller mail oss.